מדריך מעבר לדיור חוץ ביתי – מורה נבוכים להורה

מעבר ממגורים בבית המשפחה למסגרת דיור חוץ ביתי יכול להיעשות בעקבות יוזמת המשפחה או יוזמה של שירותי הרווחה. את התהליך, שעשוי לקחת זמן רב, מוביל עו"ס מהמחלקה לשירותים חברתיים שמלווה את המשפחה, מייצג אותה ותומך בה. לתהליך זה שלושה שלבים מרכזיים:

  1. ועדת אבחון– לצעירים עם מש"ה / ועדת החלטה לצעירים על הרצף האוטיסטי

במסגרתה ממליצים על סוג המסגרת המתאים ביותר למועמד/ת. ישנם מספר סוגי מסגרות הנבדלות ביניהם ברמת העצמאות של המתגוררים בה וכפועל יוצא מזה ברמת ההשגחה והסיוע;

דירות לעצמאים בקהילה: בדירות בבנייני מגורים רגילים מתגוררים דיירים היוצאים עצמאית בבוקר לעבודה, הולכים אחר הצהריים לחוגים בקהילה וקונים בעצמם מוצרים לבית. בדירות אלו יכולים לגור עד 6 דיירים כאשר ישנו מדריך התומך בהם בניהול חייהם.

בתים קבוצתיים: אלו בתים גדולים יותר בקהילה שהתנהלותם דומה לדירה, אך יש בהם עד 12 דיירים. מדריכים תומכים בדיירים בניהול חיי היום יום והפנאי.

הוסטלים כוללניים: לרוב מדובר ביחידות גדולות יותר שבהן עד 24 דיירים. התמיכות מותאמות לדיירים על פי גילם, רמת ודרגת התפקוד שלהם. במסגרות הללו ישנה השגחה צמודה 24/7 ומגיעים אליהם מועמדים הנזקקים לעזרה רבה בתפקודי היומיום.

  1. ועדת השמה מחוזית של משרד הרווחה במהלכה בוחנים את הבקשה מהיבטים שונים:
  • מה הביא את המשפחה להחלטה ושל מי היוזמה
  • האם ישנה הסכמה של האדם ושל כל בני המשפחה לגבי ההחלטה
  • אילו אלטרנטיבות נבחנו
  • כיצד יישמר הרצף הטיפולי
  • מהן מסגרות היום המתאימות
  • מהן העדפות המשפחה
  • מהי עמדת העובד/ת הסוציאלי/ת המלווה את המשפחה

בוועדת ההשמה מוצעות שתיים או שלוש מסגרות דיור העונות לצרכיו של האדם בהתאם להחלטת ועדת האבחון, ומתוך שאיפה לקרבה גיאוגרפית של המסגרת למקום המגורים של המשפחה.

בנימה אישית: כהורים, היינו רוצים לדעת שהילד שלנו מגיע למקום הכי טוב שאפשר. היינו רוצים לבדוק, לברר ולקבל החלטה בעצמנו. יחד עם זאת השיבוץ בפועל מורכב ממגוון שיקולים החל מהתאמת פרופיל המועמד לפרופיל הדיירים הנמצאים כעת במסגרת וכלה בזמינות המקום. אפשר לחפש מסגרות, אפשר כמובן לבקש בוועדה אך לקחת בחשבון כי לא תמיד הבקשה תיענה.

  1. ועדת קבלה של מסגרת הדיור הספציפית, ומשתתפים בה המועמד עצמו והוריו / האפוטרופוסים, הגורם הטיפולי המפנה ונציג המסגרת שבה נמצא המועמד כרגע, לצד מנהל מסגרת הדיור, רופא ועובד סוציאלי. זימון ועדת הקבלה אמור להיעשות בטווח של שבועיים מקבלת ההפנייה.

החלטת ועדת הקבלה תימסר בכתב על ידי-מנהל המסגרת לכל חברי ועדת הקבלה ולגורם הטיפולי.

המפקח על מסגרת הדיור יוודא שקבלתו של דייר חדש תיעשה באופן מיטבי ותכלול הכנות מוקדמות להיכרות עם המועמד, עריכת סיור במסגרת ובחדר המיועד למועמד ולמשפחתו, היכרות עם אנשי הצוות הבכיר, איש קשר אחד וקבוע, רשימת מסמכים והמלצות לציוד ביום המעבר, חפצי מעבר, נוהל ביקורים, בניית תכנית קידום אישית, תוכניות פנאי ועוד.

מימון המסגרת: מעל גיל 18, התשלום למסגרת דיור חוץ ביתית נעשה באמצעות קצבת הנכות, כאשר 80% מקצבת הנכות מועברים למסגרת החוץ ביתית ו- 20% נשארים בידי מקבל הקצבה. קצבת שירותים מיוחדים מתבטלת עם המעבר למסגרת דיור חוץ ביתי, שכן המסגרת אמורה לספק לדייר את כל השירותים שעבורם מיועדת הקצבה. מתחת לגיל 18 נדרשת השתתפות הורים בהתאם לחישובי זכאות.

 

 

מתלבטים? זקוקים לסיוע בהכוונה? מוזמנים לפנות לקו החם שלנו בכל עת וללא עלות  – וצוות המומחים שלנו ישמח לסייע!

 

כתבות אחרונות

ליבלוב

לקראת החופש הגדול
נשימה עמוקה – ניהול אנרגיה בתעסוקה לילדים עם מש"ה ואוטיזם

    שירה שנקר, מרפאה בעיסוק   ניהול אנרגיה וניהול משאבים-  מושג זה לקוח מהתמודדות …

img-video-cover-2-min

ארוחה משפחתית-הכל על השולחן

WhatsApp Image 2022-07-03 at 09.43.22

חופשה נגישה- לוח נפשונים

  הקיץ כבר ממש כאן ואחרי שהייתה לנו הרצאה מרתקת על נגישות של גולן לקס-  …

חפש