מה במאמר?
- מהו "נופשון" וכיצד ניתן לממש את הזכות לשהות בו
- סוגי נופשונים
- פירוט נופשונים ברחבי הארץ
הקיץ בישראל מתחיל רשמית רק ב-21 ליוני, כלומר – יש לנו עוד כמה ימי חסד עד אז, אבל רובנו כבר מרגישים את החום, את הימים המתארכים ואת הלחות או היובש…
מעבר למזגן שעובד שעות נוספות, אנשים רבים מחפשים תעסוקה לימי הקיץ הארוכים. בין אם מדובר בילדי גן או בית ספר היוצאים לחופשת קיץ מרוכזת, ובין אם מדובר באנשים שנמצאים במסגרות תעסוקתיות שונות – רובנו צריכים חופש, יציאה מהשגרה או דווקא משהו שישמור אותנו עסוקים.
אחת האפשרויות הקיימות כיום הינה "נופשון" – מסגרת חוץ ביתית קצרת מועדת הכוללת לינה, אשר מאפשרת לאדם לשנות אווירה ולשהות באופן זמני במסגרת אחרת, ולצד זאת – לפנות למשפחה ולמטפלים בו מעט זמן חופשי והפוגה מן האינטנסיביות של היומיום. אדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית הגר בביתו או בבית אומנה – יכול להגיע לנופשון בכל זמן שירצה (בתיאום מראש עם הנופשון הספציפי). את 15 ימי הזכאות המגיעים לו ניתן לממש ברצף, או בחלוקה על פני זמנים שונים בשנה.
אילו סוגי נופשונים קיימים, ואיך אדע מה הכי מתאים לבן משפחתי?
ברחבי הארץ קיימים נופשונים מסוגים שונים – הפועלים במסגרות עצמאיות, מסגרות דיור ובמסגרות יום בקהילה. חלקם פועלים בסופי שבוע בלבד, חלקם במשך כל השנה וחלקם בחגים ובחופשות. בכל מקרה – האדם השוהה בנופשון מקבל בו כלכלה מלאה ומענה לצרכיו הפיזיים, הרגשיים והחברתיים.
רשימת הנופשונים מתעדכנת מעת לעת, ומומלץ להתעדכן ב-מחלקה לשירותים חברתיים באזור מגוריכם.
בהמשך מאמר זה, ריכזנו עבורכם מידע על מספר נופשונים לפי אזור בארץ, קהל יעד וסוג הפעילות.
איך מממשים את הזכות לשהות בנופשון?
בצירוף מסמכים רפואיים רלוונטיים וטופס נתוני יסוד (בו מפורטים נתונים בסיסיים על האדם ומשפחתו), פונים לעובד הסוציאלי המטפל במחלקה לשירותים חברתיים באזור מגוריכם. בנוסף, ממלאים "טופס פנייה והצהרה" בו מציינים שהנכם מבקשים נופשון. שימו לב – כאשר הבקשה היא עבור אדם מעל גיל 18, על ההורים להצהיר על הכנסותיו (למשל, קצבת נכות). בשלב זה, לאחר שהתקבלה החלטה, העובד הסוציאלי המטפל יודיע לכם האם בן המשפחה זכאי לנופשון, ולאחר מכן יאתר את הנופשון המתאים ויתבצע תיאום קליטה. לאחר אישורכם שהנופשון הספציפי מתאים עבור בן המשפחה – תקבלו אישור שיבוץ במסגרת.
האם שהות בנופשון עולה כסף?
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים משלם עבור עיקר השהות בנופשון, אך על המשפחה לשלם סכום של השתתפות עצמית עבור כל יום שהות. הסכום תלוי במספר קריטריונים (האם האדם קטין או בגיר, האם גר בדרך כלל בביתו או אצל משפחת אומנה וכן הלאה). תוכלו להיוועץ עם העובד הסוציאלי המטפל שלכם לגבי הסכום אותו עליכם לשלם.
———————————————————————————————————————————————————-
ריכזנו עבורכם מידע על נופשונים ופעילויות פנאי נוספות שיפעלו בקיץ הקרוב, תוך התייחסות לאזור בארץ, קהל היעד וסוג הפעילות. לכל מידע לגבי נופשון ספציפי, יש לפנות לאנשי הקשר על פי הפרטים המופיעים. הרשימה מתעדכנת מעת לעת. שימו לב כי תתקיימנה פעילויות וקייטנות נוספות, אשר לא ייכנסו לרשימה זו; מומלץ להתעדכן דרך המחלקה לשירותים חברתיים באזור מגוריכם.
מתלבטים? זקוקים לסיוע בהכוונה? מוזמנים לפנות לקו החם שלנו בכל עת וללא עלות – וצוות המומחים שלנו ישמח לסייע!
[cs_gb id=3154]