תנועת נוער – האם הילד שלי יכול להשתלב בה? כיצד?

בישראל פועלות היום מגוון תנועות נוער, המאפשרות לילדים ובני נוער רבים לקחת חלק בפעילות ערכית וחוויתית לאורך מעגל השנה. בתנועות הנוער מתקיימות פעילויות קבועות – פעולות באמצע השבוע ובסופי שבוע, טיולים, מחנות קיץ ועוד.

בשנים האחרונות, תנועות נוער רבות משתדלות להנגיש את פעילותן הקבוע גם לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים. ההשתתפות במסגרת התנועתית מגבירה את תחושת השוויון ומחזקת את הדימוי העצמי. בנוסף, מתקיים ערך אנושי וחברתי חשוב של שילוב, קבלה ונגישות. החל משנת 2002, פועלת בישראל תנועת "כנפיים של קרמבו" – המאפשרת פעילות מונגשת ומתאימה לילדים ולנוער עם צרכים מיוחדים, תוך שילוב בני נוער מהחינוך הרגיל.

במקרים רבים, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים מלווה ומכוון מדריכים אשר בקבוצתם משולבים ילדים ובני נוער עם צרכים מיוחדים. המדריכים מתאימים ככל האפשר את התכנים והפעילויות, על מנת שכולם יוכלו להשתתף בצורה שווה.

במידה ותרצו שילדכם יצטרף לתנועת נוער ויהיה חניך בה – פנו לתנועה המבוקשת, ובררו האם בסניף הקרוב למקום מגוריכם ישנה קבוצה רלוונטית בה יוכל להשתלב.

***

  "כנפיים של קרמבו" – סיפורה של תנועה שווה

 בשנת 2002, בעקבות קשר אנושי אמיץ בין עדי אלטשולר – אז נערה בת 16, וקלאודיה קובי – אמו של כפיר ז"ל, נער בעל צרכים מיוחדים – הקימו השתיים את "כנפיים של קרמבו". הרעיון היה ליצור מסגרת חברתית עבור ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים, ואשר בה יוכלו לקחת חלק בפעילויות חברתיות מהנות. במהלך השנים התפתחה התנועה, וכיום קיימים ברחבי הארץ כ-66 סניפים, בהם אלפי ילדים ובני נוער אשר נהנים מהדרכה איכותיות, פעילויות מהנות ומפגש חברתי מגוון.

יש לציין כי התנועה מאפשרת פעילות זו גם לנוער "רגיל" וגם לנוער עם צרכים מיוחדים.

לפעילות יכולים להצטרף ילדים ונערים בגילאי 7-21 שנים, אשר להם מוגבלות פיזית \ קוגניטיבית \ תקשורתית ועוד. בדרך כלל, ייהנו המשתתפים הן מפעילות קבוצתית והן מחונכות אישית וליווי צמוד של מדריכ\ה. הפעילות בתנועה מונגשת לחלוטין – החל מהנגשה פיזית ועד שימוש במכשירי תקשורת חליפית, שימוש בשפת סימנים ועוד.

במידה ותרצו לצרף את ילדכם לתנועה – בדקו ממש כאן מהו הסניף הקרוב למקום מגוריכם, וצרו קשר.

 

מתלבטים? זקוקים לסיוע בהכוונה? מוזמנים לפנות לקו החם שלנו בכל עת וללא עלות  – וצוות המומחים שלנו ישמח לסייע!

[cs_gb id=3154]

כתבות אחרונות

ליבלוב

לקראת החופש הגדול
נשימה עמוקה – ניהול אנרגיה בתעסוקה לילדים עם מש"ה ואוטיזם

    שירה שנקר, מרפאה בעיסוק   ניהול אנרגיה וניהול משאבים-  מושג זה לקוח מהתמודדות
img-video-cover-2-min

ארוחה משפחתית-הכל על השולחן

WhatsApp Image 2022-07-03 at 09.43.22

חופשה נגישה- לוח נפשונים

  הקיץ כבר ממש כאן ואחרי שהייתה לנו הרצאה מרתקת על נגישות של גולן לקס- 

חפש